Zelf handige applicaties bouwen met het Microsoft Power Platform

Door Dynamic Hands op

Wie denkt aan applicaties bouwen, denkt meestal aan developers; technische ontwikkelaars, die langdurig met je in gesprek gaan, om datgene voor je te ontwerpen, wat jouw business nodig heeft. Het is een kostbare aangelegenheid, die bovendien veel tijd kost. Maar tegenwoordig kan het anders! Met het Microsoft Power Platform bouw je zelf jouw applicaties. We leggen graag uit, hoe dat mogelijk is geworden en waarmee je jezelf een echte ‘developer’ gaat voelen.

Het Microsoft Power Platform is Low-code

De reden dat je zelf kunt bouwen is, dat het Microsoft Power Platform een low-code applicatie is. Je hoeft geen verstand te hebben van coderen. Bij low-code wordt namelijk gebruikgemaakt van een grafische gebruikersomgeving (GUI), waarin de gewenste applicatie met behulp van visuele bouwblokken wordt opgebouwd. Met low-code versneld de ontwikkeling van applicaties, tegen lagere kosten, omdat je er geen dure programmeurs voor nodig hebt. Waar in het verleden door IT-afdelingen van alles aan elkaar geknoopt werd, zie je dat verouderde applicaties nu op een eenvoudige manier versneld vervangen kunnen worden; low-code integreert namelijk uitstekend met bestaande IT platformen of systemen.

Wie maken gebruik van het Microsoft Power Platform?

Business apps kunnen gebouwd worden door iedereen, die beschikt over enige kennis van Excel of PowerPoint. Vaak wordt gestart om handmatige processen, die nog op papier bestaan, te vervangen door digitale tools. Het kan bijvoorbeeld om een app gaan, waarin bepaalde managers hun goedkeuring geven (dat scheelt veel gedoe rondom het verkrijgen van handtekeningen) of misschien wel een slim digitaal template, die het intypen van formulieren vervangt.

Is low-code nu een bedreiging voor de traditionele app-bouwers? Wat ons betreft niet, de rol van IT development wordt er zelfs door vergroot; ook zij kunnen het platform gebruiken. Met het Microsoft Power Platform zijn bedrijf kritische applicaties sneller te ontwikkelen, die hun waarde bewijzen aan veel collega’s binnen de organisatie. Daarnaast zal de IT-afdeling er nog steeds op toe moeten zien, dat de data op een veilige manier wordt verwerkt en opgeslagen. Hiervoor is op het Microsoft Power Platform ‘Microsoft Dataverse’ beschikbaar. Het is een systeem waarmee bedrijfsdata opgeslagen en gestructureerd kunnen worden op het Microsoft Power Platform.

Drie belangrijke oplossingen van het Microsoft Power Platform

Heb je al zin gekregen om zelf te gaan bouwen? Deze drie oplossingen gaan jouw werk en dat van collega’s een stuk eenvoudiger, efficiënter en vooral leuker maken:

1: Power Apps

Dat is de tool waar iedere afdeling slimme business apps bouwt, die zowel op iOS als Android apparaten, dus voor laptops, tablets en smartphones, beschikbaar zijn. Een HR manager maakt misschien wel een attractieve ‘onboarding-app’ voor nieuwe medewerkers met Power Apps. Mogelijk dat een klantenservice afdeling een ‘helpdeks-app’ maakt, omdat servicemedewerkers ook hybride zijn gaan werken en daardoor op de thuiswerkplek voorzien zijn van alle relevante klantinformatie. Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken, zoals een salesmanager die, waar hij/zij ook is, altijd de actuele stand van de maandomzet in beeld heeft. Zullen we het een ‘omzet-app’ noemen?

2: Power Automate

De naam van deze tool was voorheen Microsoft Flow. Power Automate maakt het mogelijk om zelf geautomatiseerde workflows te maken tussen verschillende applicaties. Je herkent vast wel, dat je handmatig e-mailberichten naar Dropbox of OneDrive sleept of dat er bijvoorbeeld bij het goedkeuren van een opdracht, meerdere managers hun handtekening moeten zetten. Klik hier als je de lijst van connectoren wilt zien van Power Automate. Met Power Automate kun je tijdsintensieve taken en processen op een slimme manier automatiseren. Waar levert Power Automate als eerste een grote bijdrage? Dat is door na te denken, welke handelingen je binnen jouw werkzaamheden telkens onnodig aan het herhalen bent. Er schiet je vast wel iets te binnen.

3: Power BI

“Data is het nieuwe goud”, wordt vaak gezegd. Maar door de enorme groei van data, kun je grip en controle over je business verliezen. Power BI is daar de remedie tegen. Power BI is een interactieve tool, waarmee data gevisualiseerd wordt. Ook hier gaat het om uiteenlopende voorbeelden. Een salesmanager wil bijvoorbeeld in grafieken de winstgevendheid per klant zien, een IT-manager wil op een eenvoudige manier de prestaties van applicaties monitoren en een inkoper wil zicht hebben op de geleverde en uitstaande voorraden. Waar zou jij meer zicht op willen hebben? Via deze link kun je diverse voorbeelden van Power BI downloaden.

Zelf bouwen of een hoofdaannemer nodig?

Na het lezen van deze blog, hopen we, dat je geïnspireerd bent geraakt en de mogelijkheid van zelf bouwen wilt overwegen. Natuurlijk helpen onze dynamische handen daar graag bij. Bovendien kunnen we je wegwijs maken, in nog meer interessante oplossingen binnen het Microsoft Power Platform. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Power Virtual Agents, waarmee je de serviceverlening aan klanten optimaliseert. Dat gebeurt door de inzet van gespreksbots, zodat klanten zelfs een antwoord krijgen als je besloten hebt om even tijd voor jezelf te nemen…

Reactie op “Zelf handige applicaties bouwen met het Microsoft Power Platform

  1. Você também pode personalizar o monitoramento de determinados aplicativos, e ele começará imediatamente a capturar instantâneos da tela do telefone periodicamente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *