Power Apps & Dynamics 365 updates 2021 Release Wave 2 – Wat verdwijnt er?

Door Dynamic Hands op

Wat verdwijnt er uit Dynamics 365 per oktober 2021?

Geen support meer op Internet Explorer

De ondersteuning voor Internet Explorer is geëindigd op 17 augustus 2021. Alle gebruikers die Internet Explorer nog gebruiken om toegang te krijgen tot de applicatie, zien een melding bovenaan hun scherm. Dit bericht zal de gebruikers informeren dat de ondersteuning voor Internet Explorer is beëindigd en zal het aanbevelen om een andere browser te gebruiken. Gebruikers kunnen de waarschuwing negeren, maar het bericht wordt elke keer dat een nieuwe sessie start opnieuw weergegeven.

Low-density headers worden high-density headers op formulieren

Elke huidige formulier dat is geconfigureerd als “lage dichtheid” wordt automatisch bijgewerkt, om in een hoge dichtheid weer te geven met uitklapmodus.

Footers op formulieren verdwijnen

De standaard velden die momenteel in de voettekst staan, zijn verwijderd en opgenomen in het formulier. Je verliest dus geen status, niet-opgeslagen wijzigingen of de mogelijkheid om een formulier in een nieuw venster te openen. De optie Opslaan is al beschikbaar in de opdrachtbalk en is altijd zichtbaar voor de gebruiker.

De klant specifieke velden zullen niet langer beschikbaar zijn. Indien je ze wenst te behouden, zal je ze moeten verplaatsen naar de header of het formulier.

Sommige oudere bedieningselementen voor modelgestuurde apps worden beëindigd

Vanaf april 2021 konden bepaalde bedieningselementen al niet meer worden toegevoegd aan formulieren. Alle hierna genoemde bedieningselementen blijven werken binnen bestaande formulieren tot april 2022. Voor april 2022 moeten deze handmatig vervangen zijn.

Deze bedieningselementen omvatten Flip Switch, Calendar Control (V1), Linear Slider, Radial Knob, Arc Knob, Linear Gauge; samen met het besturingselement Website Preview, MultiSelectPicklistControl (V1) en het Flip Label.

Reactie op “Power Apps & Dynamics 365 updates 2021 Release Wave 2 – Wat verdwijnt er?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *