Waar let je op, als je wilt profiteren van een externe Microsoft Dynamics 365 specialist?

Door Dynamic Hands op

Wanneer er redenen zijn om een externe Microsoft Dynamics 365 specialist in te huren, dan wil je natuurlijk samenwerken met iemand die jouw bedrijf begrijpt, maar vooral ook bij je past. Om dit doel te bereiken, hebben we een aantal eigenschappen opgeschreven die de moeite waard zijn om vooraf  te checken:

De functionele kennis

Een bekwame consultant moet goed geïnformeerd zijn over de verschillende functionele modules, functies en integratiemogelijkheden. Stel dus vragen over bedrijfsapplicaties, die moeten integreren met het CRM platform. Vraag door of er op dat gebied voldoende kennis is. Check ook of ze bewezen ervaring hebben met Dynamics 365-configuraties in jouw branche. Weten ze bijvoorbeeld welke standaard workflows en -rapporten belangrijk zijn? Kunnen zij dashboards laten zien, die ze voor vergelijkbare klanten gebouwd hebben? Vergeet ook niet om naar referenties te vragen.

De aanwezigheid van communicatieve vaardigheden

De software door en door kennen is niet voldoende. Want hoe zit het met de soft skills? Het is belangrijk dat de Microsoft Dynamics 365 specialist een goede gesprekspartner is voor meerdere teams binnen de organisatie. De specialist moet tevens in staat zijn, om op het juiste moment en op de juiste manier met alle belanghebbenden te communiceren. Ook moet hij/zij in staat zijn om professioneel om te gaan met lastige stakeholders, of mensen die weerstand bieden.

Communicatieve vaardigheden zijn ook nodig tijdens statusupdate-bijeenkomsten: er moet duidelijk gecommuniceerd worden, dat het project volgens schema verloopt. Pro activiteit en energie maken de beoordeling over de beschikbaarheid van communicatieve vaardigheden vaak ook een stuk gemakkelijker.

De beoordeling op het gebied van gedrevenheid en analytisch vermogen

De ideale Microsoft Dynamics 365 CRM specialist moet gedreven zijn in het analyseren van zakelijke vereisten. Iemand die doorgraaft, meedenkt en niet per definitie altijd precies invult wat er gevraagd wordt. Immers heeft de externe specialist ook zakelijke kennis van andere industrieën of sectoren die van waarde kunnen zijn. Zolang er maar voldoende begrip is, wat de specifieke behoeften van jouw bedrijf zijn.

Het kunnen multitasken binnen de gestelde tijd

De werkzaamheden van een Microsoft Dynamics 365 specialist zijn nogal divers. De ene dag kunnen ze je bedrijf ondersteunen met het ontwerp, de ontwikkeling, de aanpassing of de implementatie van Dynamics 365. De volgende dag helpen ze misschien met een datamigratie of het integreren van applicaties van derden. Om al deze verschillende aspecten, bijvoorbeeld ook gebruikerstraining en support, van een Microsoft Dynamics 365-project aan te kunnen, zijn multitasking- en tijdmanagementvaardigheden een absolute must. Vooraf de vraag stellen, hoe met tijdsdruk wordt omgegaan of laten vertellen, waarom de specialist zijn of haar werk zo waardeert, is daarom aan te bevelen.

Het beschikken over probleemoplossende vaardigheden

Tijdens een CRM project is het zeer waarschijnlijk, dat er tussentijds uitdagingen ontstaan. Bijvoorbeeld op het gebied van niet ingecalculeerde risico’s, vertragingen, weerstand of menselijke fouten. Daarom moet een Microsoft Dynamics 365 specialist beschikken over sterk probleemoplossende en besluitvormende vaardigheden. Dat is nodig om kwalitatieve projecten binnen de gegeven tijd op te leveren. Vraag dus of de specialist een voorbeeld kan geven hoe hij/zij in de praktijk een probleem heeft opgelost. Het is een uitstekende manier om te beoordelen of de desbetreffende persoon bij jouw bedrijf past.

Wat is voor jou belangrijk?

We zijn benieuwd of er nog meer eigenschappen zijn die belangrijk zijn bij de keuze van een externe Microsoft Dynamics 365 specialist. Neem vrijblijvend contact met ons op als je hierover eens door wilt praten.

In onze volgende blog: Wat zijn de werkzaamheden van een Microsoft Dynamics 365 specialist?

Reacties op “Waar let je op, als je wilt profiteren van een externe Microsoft Dynamics 365 specialist?

  1. Hi my loved one I wish to say that this post is amazing nice written and include approximately all vital infos Id like to peer more posts like this

  2. Thank you I have just been searching for information approximately this topic for a while and yours is the best I have found out so far However what in regards to the bottom line Are you certain concerning the supply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *