Release 2023 Wave 1 – Power Platform

Door Dynamic Hands op

Naast de diverse modules van Dynamics 365 zijn er deze wave uiteraard nog meer updates en nieuwe features door Microsoft beschikbaar gemaakt (of worden beschikbaar gemaakt). We hebben er een aantal voor je uitgelicht.

Power Automate

Opeenvolgende goedkeuringen definieren

Het wordt mogelijk gemaakt om ingewikkelde goedkeuringsprocessen te managen in Microsoft Teams of Power Automate. Zo wordt elk verzoek toegewezen aan de juiste persoon om goed te keuren en wordt het doorgegeven aan de volgende fase wanneer iedereen akkoord is. En het beste is dat alle goedkeurders de goedkeuringsgeschiedenis en het resultaat kunnen bekijken. Algemene beschikbaarheid vanaf mei 2023.

Power Apps

Geavanceerd zoeken wanneer er op records wordt gefilterd

Voor extra opties bij het filteren van records op rasterpagina’s is er een geavanceerde opzoekoptie beschikbaar in het deelvenster Filters bewerken. Eenmaal ingeschakeld, omvat dit de mogelijkheid om naar specifieke records te zoeken en meer velden per record te bekijken. Algemene beschikbaarheid vanaf april 2023.

Nieuwe look voor model-driven apps

Eenmaal ingeschakeld, worden de nieuwste op Microsoft Fluent Design gebaseerde elementen gebruikt, waaronder nieuwe bedieningselementen, lay-outs, lettertypen, kleuren en meer. Een bijgewerkte rasterervaring ondersteunt ook oneindig scrollen en inline bewerken. Algemene beschikbaarheid vanaf april 2023.

Dataverse

Activiteiten aan andere activiteiten koppelen

Deze functie biedt extra flexibiliteit om een activiteit te koppelen aan een andere activiteitenrecord. Met behulp van de opzoekkolom “Betreffende” kunnen gebruikers acties uitvoeren, zoals het koppelen van een Teams-chat aan een taak of afspraakactiviteit. Nog geen datum beschikbaarheid bekend.

Stuur waarschuwingen wanneer de Dataverse API de gebruikslimiet bereikt

Waarschuwingen en calls-to-action worden geactiveerd wanneer de service de servicebeveiligingslimieten bereikt. Dit omvat waarschuwingskaarten in Power Apps en het Power Platform-beheercentrum. Andere prompts zijn onder meer throttling-rapporten en proactieve aanbevolen best practices als servicebeschermingsniveaus worden overschreden. Algemene beschikbaarheid vanaf september 2023.

En verder…

Wil je meer weten of er eens met een van onze consultants over sparren? Dat kan en neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *