Release 2022 Wave 2 – Nieuwe features

Door Dynamic Hands op

Het is weer tijd voor een nieuwe dynamische golf! En dan wel wave 2 van de Microsoft Release 2022, met nieuwe features en enhancements.

In deze blog lichten we een aantal nieuwe features toe, op het gebied van Model-Driven Apps en Dynamics 365 Sales.

Werken aan gerelateerde records in formulieren met meerdere entiteiten

Deze nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om binnen een formulier van de ene entiteit, te werken aan een andere, zonder weg te hoeven navigeren van het eerste. Zo kun je bijvoorbeeld werken op een accountformulier en tegelijkertijd het contactformulier van een gerelateerde contactpersoon bijwerken. Algemene beschikbaarheid zal per oktober 2022 zijn.

Snelle Power BI-rapporten in modelgestuurde apps

Al eerder dan deze release wave heeft Microsoft Power BI-quick reports beschikbaar gemaakt. Met behulp van snelle rapporten kunnen gebruikers van Dynamics 365 en andere modelgestuurde app-gebruikers, met één klik interactieve rapporten maken vanuit een lijstweergave, om eenvoudig gegevens in rasters te verkennen, zonder de moeite te nemen om helemaal opnieuw een Power BI-rapport te maken. Deze functionaliteit is reeds beschikbaar.

Teams-chat gebruiken in apps

Al in eerdere releases is de mogelijkheid uitgebracht, om een Teams-chat in Dynamics 365 apps te kunnen gebruiken, zonder dat je de Dynamics interface hoeft te verlaten. De komende releasewave zal deze functionaliteit beschikbaar worden gemaakt voor alle modelgestuurde apps. Algemene beschikbaarheid per maart 2023.

Volg gekoppelde Teams-chat als activiteiten in de tijdlijn

Samenwerking tussen verschillende collega’s en teams gebeurt tegenwoordig voornamelijk via de Teams-chat. Deze functie helpt zakelijke gebruikers het laatste nieuws in hun gesprekken over een record bij te houden. Door een vermelding in de tijdlijn te geven voor belangrijke chatgebeurtenissen, zoals het starten van een gekoppelde chat, het toevoegen van documenten of het opnieuw starten van een bestaand gekoppeld chatgesprek, kunnen zakelijke gebruikers op de hoogte blijven en op de hoogte worden gesteld van belangrijke updates van de gekoppelde gesprekken. Met deze functionaliteit, die algemeen beschikbaar wordt per oktober 2022, kun je:

  • Een gekoppelde chat bijhouden als activiteit in de tijdlijn;
  • Belangrijke activiteiten in de chat bekijken op de tijdlijn van het gekoppelde record;
  • Een melding ontvangen, wanneer een gesprek wordt bijgewerkt, een document wordt gedeeld of wanneer een gesprek wordt gekoppeld of ontkoppeld;
  • Op de tijdlijn zoeken naar specifieke chatactiviteiten;
  • Rechtstreeks naar het desbetreffende gesprek gaan vanuit de tijdlijn van de record.

Sales Dashboard

Om goed inzicht te hebben in je verkoopkansen en de bijbehorende activiteiten, zodat je direct kan inspelen zodra het moet, heeft Microsoft een nieuw Sales Dashboard gemaakt. Dit dashboard is erop gericht, om de voortgang goed te kunnen volgen en je activiteiten daarop aan te kunnen passen m.b.t. je accounts, contactpersonen, leads en verkoopkansen.  Er zitten handige inzichten in, over je activiteiten, relaties en gesprekken die je hebt gevoerd. Dit nieuwe dashboard zal algemeen beschikbaar worden gemaakt vanaf december 2022.

Het delen van records in e-mails & chats

Deze releasewave bevat ook een reeks updates, om records te delen en CRM-gegevens naar boven te halen in Outlook-e-mails en Teams-chats.

Gebruik @vermelding om Dynamics 365-gegevens in je e-mails en chats in te voegen, op dezelfde manier, waarop je nu @een persoon vermeldt. Het record zal dan als een kaart in de chat of e-mail worden toegevoegd, zoals het nu gepland staat door Microsoft. We doen de aanname, dat dit vergelijkbaar is met wat we zagen in de vorige releasewave, waar we de URL van een Dynamics 365-record in een Teams-bericht zouden plakken, dat vervolgens het Dynamics 365-record, als een kaart in de chat liet zien. Momenteel moet je als ontvanger van een dergelijke e-mail, de koppeling selecteren en Dynamics 365 openen in een browser om de informatie, waarnaar wordt verwezen, weer te geven.  Met deze nieuwe functionaliteit kun je als ontvanger deze informatie als preview zien, als onderdeel van de hoofdtekst van de e-mail en daardoor sneller handelen. Dit zal beschikbaar worden gemaakt door Microsoft vanaf februari 2023.

Reactie op “Release 2022 Wave 2 – Nieuwe features

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *