Maak tijd voor jouw IT zelftest! Gebruik deze 10 checkvragen

Door Dynamic Hands op

Het doen van zelftests is in. Natuurlijk allereerst om de eigen gezondheid te testen en er uiteindelijk allemaal beter van te worden. Aangemoedigd door dit fenomeen leek het ons interessant om ook eens een thermometer in jouw IT omgeving en applicaties te stoppen. Hoe IT gezond is jouw organisatie eigenlijk en wat is de diagnose als je deze IT zelftest gedaan hebt? Geef zelf een cijfer van 0 tot 10 en bepaal jouw definitieve score.

Nog maar een paar minuten…

Ga er even rustig voor zitten. Binnen een paar minuten weet je of er niets met jouw organisatie aan de hand is of dat we jou moeten doorverwijzen naar een specialist. Mogelijk is er al een bewezen medicijn beschikbaar om jouw dagelijkse werkzaamheden (nog) beter te maken.

Wat wordt het? 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 of 10

Zet een cijfer achter elk van de volgende tien stellingen:

  1. Mijn IT systemen stimuleren gelukkig de groei van mijn organisatie.
  2. Processen en afdelingen zijn volledig op elkaar ingesteld omdat bedrijfs- en klantgegevens realtime op een uniforme manier beschikbaar zijn in alle systemen.
  3. De datagegevens van mijn bedrijf leveren waardevolle inzichten om extra sales te bedrijven.
  4. Elke medewerker weet precies wat een collega met een klant heeft besproken of afgesproken.
  5. Financiële beslissingen worden razendsnel genomen omdat er inzicht en grip is door middel van dashboards of andere monitoring tools.
  6. Digitale transformatie is overzichtelijk, omdat we gebruikmaken van één centraal platform.
  7. Iedere collega heeft altijd en overal toegang tot alles wat noodzakelijk is voor zijn of haar dagelijkse werkzaamheden.
  8. De huidige softwareomgeving staat in dienst van innovatie of nieuwe bedrijfsmodellen.
  9. De IT infrastructuur en de daarbij behorende applicaties zijn afgestemd op specifieke gebruikersbehoeften, waardoor er geen onnodige investeringen gedaan zijn.
  10. Als het om digitale transformatie gaat, dan zijn wij koploper in onze branche.

En…mogen we je feliciteren met de maximale score van 100 punten?

Waarschijnlijk scoor je niet op alle tien vragen een 10, maar weet je nu wel waar verbeteringen te realiseren zijn. Neem in dat geval eens vrijblijvend contact met ons op. Elke organisatie is immers uniek en kent haar eigen uitdagingen. De ene organisatie wil meer grip en controle, de andere wil mogelijkheden onderzoeken om het klantenbestand te laten groeien en weer een ander bedrijf komt tot de conclusie dat er waarschijnlijk veel meer uit de huidige data te halen valt. Laten we dan samen op zoek gaan naar nog onbekende schatten.

Op je gezondheid en dat van de organisatie!

Reactie op “Maak tijd voor jouw IT zelftest! Gebruik deze 10 checkvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *