Is er bij jouw organisatie een sociaal veilige werkomgeving? 

Door Dynamic Hands op

“Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.” Richard Branson – founder of The Virgin Group 

Ik vraag me of hoeveel mensen dit principe naleven, dit principe kennen of het er zelfs mee eens zijn? Ik denk niet dat dit principe zo bekend en populair is, als een ‘eer je vader en je moeder’ en ‘gij zult niet stelen’, maar ik vind het in ieder geval best wel logisch. In bijvoorbeeld de sport zie je het wel vaker: als de coach heel goed is naar zijn team, dan gaan ze voor de coach (en elkaar) eerder door het vuur. En wie heeft daar profijt van? De klanten: de supporters en kijkers die een kaartje hebben gekocht of tijd hebben geïnvesteerd om naar de wedstrijd te kijken. Het entertainment-gehalte wordt voor hen een stuk hoger, wanneer het team in staat is om 110% te geven in plaats van 100% of lager. 

En toch heb ik het idee dat dit ‘werknemer eerst’ principe bij een heleboel managers niet leeft. Heb je enig idee hoeveel mensen hun werkomgeving ervaren als onveilig? Volgens de Discriminatie Arbeidsmonitor 2022 heeft 1 op de 5 medewerkers de werkomgeving als sociaal onveilig gevoeld. Ik ben hierin gedoken, omdat ik – toeval of niet – de laatste tijd aardig wat schokkende verhalen hoorde van mensen in mijn kringen over hun werkomgeving. Een greep: 

 • Een gepensioneerde oom besluit weer aan het werk te gaan en vindt een nieuwe werkgever. Vervolgens ziet hij dat de bedrijfsleider zijn werknemers (regelmatig) uitbranders geeft op een manier alsof hij te maken heeft met infantiele jongvolwassenen. Tegelijkertijd verwacht hij dat ze dagelijks overwerken, maar weigert al die tijd uit te betalen. Gevolg: werknemers voelen zich niet gerespecteerd, gewaardeerd en maken continu fouten door de extreme werkdruk. 
 • Een vriendin werkt onder managers die hebben toegegeven geen uitvoerende ervaring te hebben, maar geven het team zóveel cases om te behandelen, dat de medewerkers allemaal letterlijk dagelijks tot laat moeten overwerken. Het jammere is, dat er blijkbaar ook een cultuur heerst, waarbij men zich niet veilig genoeg voelt om te uiten dat de werkdruk onrealistisch is. Gevolg: veel medewerkers met een burn-out. 
 • Een kennis heeft een fout gemaakt, dat het team tegen de borst heeft gestuit. Zij verontschuldigt zich aan team en probeert het goed te maken. Het team lijkt het haar echter nog altijd kwalijk te nemen en sluit haar vervolgens stelselmatig buiten. Gevolg: emotioneel breekt zij door de pesterijen, waardoor zij kwalitatief minder goed werk aflevert. 

Hoe wordt zo’n sociaal onveilige werkomgeving gecreëerd? Daar zullen ongetwijfeld een heleboel factoren aan debet zijn, maar ik durf te wedden dat er geen manager is die dat graag heeft. Wat ik me ook heel goed kan voorstellen, is dat de grootte van de organisatie de moeilijkheidsgraad hiervan alleen maar exponentieel verhoogd. Toch is het belangrijk dat we bewust zijn van wat voor een cultuur er heerst op de werkvloer. Een sociaal onveilige werkomgeving is net een tikkende tijdbom, dat op een gegeven moment heel veel schade aanricht. Zie bijvoorbeeld Ajax en Endemol vorig jaar. Ik beschouw mijzelf vooral als een ‘lucky one’, want ik zit bij DynamicHands juist in een, in mijn ogen, heel erg sociaal veilige werkomgeving, waarbij het oprecht aanvoelt als een familie. Best wel uniek. Maar bij ons is er dan ook een directeur die daar echt z’n best daarvoor doet! 

Wat kan je als manager of bedrijfsleider hieraan doen? Ik denk wel dat er een aantal dingen zijn die te doen zijn, die echt wel een positieve bijdrage kunnen hebben op een betere bedrijfscultuur en daarmee sociaal veiligere omgeving, ongeacht grootte van de organisatie. Kijk, ik ben echt geen expert dat jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de best practice oplossing. Ik put vooral uit jarenlange ervaringen bij verschillende werkgevers, opdrachtgevers, teams en kennis die je daarbij oppikt van allerlei mensen. Maar ook wat ik nu zie bij DynamicHands en bovenal… gezond verstand!   

 1. Kijk even hoe het gaat met je team 

Deze is niet zo moeilijk toch? Ik denk zelfs dat dit het beste werkt als mensen op kantoor zijn. Dan hoef je er geen officieel ding van te maken, maar kan je informeel bij de koffie of aan het bureau persoonlijke interesse tonen. En nee, niet iedereen stelt persoonlijke interesse op prijs, maar je kan anders ook even vragen waar ze mee bezig zijn en of je nog voor ze iets kan doen. Het hoeft echt niet elke dag en het hoeft echt niet steeds een heel lang gesprek te zijn. Leer wie wat waardeert en wat hen drijft. Belangrijk is wel om oprecht te zijn en men wel een veilig gevoel te geven dat ze zich bij je kunnen uiten. Als het team te groot is om bijvoorbeeld alle namen te onthouden, is het dan een gekke gedachte om na te denken over de grootte van het team en of het team anders ingericht kan worden?… 

 1. Neem zorgen en signalen serieus 

Dit lijkt bijna op een no-brainer, maar als iemand ergens mee zit, dan helpt het om daarbij stil te staan en te kijken hoe zij daarbij het best ondersteund kunnen worden, zowel professioneel als persoonlijk. Of het nou persoonlijk of werk-gerelateerd is, we zijn allemaal mens (hoop ik) en presteren altijd het best wanneer we in onze sas zijn. Een werknemer die zich begrepen (op z’n allerminst gehoord) voelt, kan zoveel meer op leveren…. 

 1. Investeer in team-building activiteiten 

Dit is iets dat naar mijn weten makkelijk een ondergeschoven kindje is. Uitjes – of het nou etentjes of actieve uitjes zijn – helpen echt wel bij het elkaar beter leren kennen en daarbij ook om de sfeer in het team goed te houden of te verbeteren. Ook dit zijn mogelijkheden voor een manager of bedrijfsleider om te kijken hoe het gaat met het team. Het is in ieder geval zo, dat van tijd tot tijd een andere setting een verkwikkende werking kan hebben op het team. Tip: gesprekken hoeven hierbij echt niet altijd werk gerelateerd te zijn. 

 1. Herken en waardeer de cultuurbewakers 

Dit is iets waar menig mensen niet bij stilstaan, maar in elk bedrijf zijn er mensen die de vaandeldragers zijn van de heersende cultuur binnen de organisatie. Dit zijn de cultuurbewakers. Als zij handhavers zijn van of ieder geval een bijdrage leveren aan een positieve, sociaal veilige cultuur binnen de organisatie of team, KOESTER ZE. Je zult ze pas missen wanneer ze weg zijn. Ik heb wel eens gehoord van hele afdelingen die opeens een veel meer gespannen relatie met elkaar onderhielden, nadat de lijm tussen hen allen, de verbinder, was vertrokken. Toen pas ontdekten zij dat deze persoon veel belangrijker was dan het werk dat hij leverde. Dit zijn ook de mensen waaraan nieuwe werknemers zich aan kunnen optrekken en kunnen functioneren binnen de fijne werkomgeving. 

 1. Tone at the top 

Last, but not least; wellicht Cruijffiaans logisch, maar wel het allerbelangrijkst: Management bepaalt de cultuur op de werkvloer! Als je wilt dat de cultuur op de werkvloer veilig en open is, wees dan, samen met de rest van het MT-team, toegankelijk en open! Wil je dat er een cultuur is van ‘work hard, play hard’, werk dan ook niet alleen ook hard, maar speel ook mee! Ga lekker dollen met het team. Dan snappen zij ook dat dollen geaccepteerd is. Een toxic werkomgeving is vaak een reflectie van de cultuur daarboven. Geen enkele verandering in een team of organisatie houdt stand, als er geen steun is van bovenaf. Daarom is het belangrijk om af en toe even polshoogte te nemen van het wel en wee van de werkvloer, zodat de verandering bij jou en de rest van het MT kan beginnen! 

Het is belangrijk om te onthouden dat het creëren van een sociaal veilige werkomgeving een doorlopend proces is, dat inspanning en aandacht vereist. Het is een investering die op de lange termijn echter zeker de moeite waard is. 

Geschreven door: Neillon Carmichael

Reacties op “Is er bij jouw organisatie een sociaal veilige werkomgeving? 

 1. The Beatles – легендарная британская рок-группа, сформированная в 1960 году в Ливерпуле. Их музыка стала символом эпохи и оказала огромное влияние на мировую культуру. Среди их лучших песен: “Hey Jude”, “Let It Be”, “Yesterday”, “Come Together”, “Here Comes the Sun”, “A Day in the Life”, “Something”, “Eleanor Rigby” и многие другие. Их творчество отличается мелодичностью, глубиной текстов и экспериментами в звуке, что сделало их одной из самых влиятельных групп в истории музыки. Музыка 2024 года слушать онлайн и скачать бесплатно mp3.

 2. Focal fullness facing life-saving, [URL=https://racelineonline.com/lotemax/]lotemax online no script[/URL] [URL=https://shilpaotc.com/no-prescription-tamoxifen/]cheap tamoxifen online[/URL] [URL=https://oliveogrill.com/generic-cialis-lowest-price/]cialis[/URL] [URL=https://winterssolutions.com/zofran/]price of zofran[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/orapred/]orapred pills[/URL] [URL=https://frankfortamerican.com/tretinoin/]tretinoin gel[/URL] [URL=https://reso-nation.org/vitara-v-20/]vitara v 20[/URL] vitara v 20 online order [URL=https://transylvaniacare.org/product/cialis-50-mg/]cialis once a day in canada[/URL] [URL=https://transylvaniacare.org/kamagra/]kamagra[/URL] [URL=https://americanazachary.com/drugs/clonidine/]clonidine discount store[/URL] clonidine discount store [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/voltaren-gel/]voltaren gel[/URL] [URL=https://rrhail.org/pill/heximar-ointment/]on line heximar ointment[/URL] [URL=https://racelineonline.com/tenofovir-emtricitabine/]bestellen tenofovir_emtricitabine generika[/URL] tenofovir_emtricitabine mg dose [URL=https://rrhail.org/pill/hydroquinone-topical/]hydroquinone topical[/URL] [URL=https://theprettyguineapig.com/online-canadian-pharmacy-vidalista/]buy vidalista in spain[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/daliresp/]on line daliresp[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/orap/]canadian orap[/URL] [URL=https://yourdirectpt.com/drugs/priligy/]priligy[/URL] [URL=https://tonysflowerstucson.com/fildena/]generic fildena from canada[/URL] peristalsis lotemax tamoxifen capsules cialis 20 mg zofran overnight orapred tretinoin average cost of vitara v 20 in stores cialis on line best natural kamagra clonidine discount store generic voltaren gel tablets on line heximar ointment generic tenofovir_emtricitabine from canada generic hydroquinone topical from canada generic hydroquinone topical from canada vidalista achat france daliresp best price usa orap from india priligy 30 mg order generic for fildena accepted https://racelineonline.com/lotemax/ buy cheap lotemax https://shilpaotc.com/no-prescription-tamoxifen/ https://oliveogrill.com/generic-cialis-lowest-price/ https://winterssolutions.com/zofran/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/orapred/ https://frankfortamerican.com/tretinoin/ https://reso-nation.org/vitara-v-20/ https://transylvaniacare.org/product/cialis-50-mg/ cialis us online https://transylvaniacare.org/kamagra/ https://americanazachary.com/drugs/clonidine/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/voltaren-gel/ voltaren gel https://rrhail.org/pill/heximar-ointment/ https://racelineonline.com/tenofovir-emtricitabine/ https://rrhail.org/pill/hydroquinone-topical/ https://theprettyguineapig.com/online-canadian-pharmacy-vidalista/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/daliresp/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/orap/ orap from india https://yourdirectpt.com/drugs/priligy/ https://center4family.com/cialis-20-mg-price/ https://tonysflowerstucson.com/fildena/ rest; image.

 3. Detecting unfolds, agency [URL=https://shilpaotc.com/sulfamethoxazole/]sulfamethoxazole information[/URL] [URL=https://heavenlyhappyhour.com/product/tadalafil/]tadalafil[/URL] [URL=https://breathejphotography.com/item/dulera/]dulera without a prescription[/URL] [URL=https://thesteki.com/eriacta-for-sale/]buy eriacta uk[/URL] [URL=https://racelineonline.com/methylprednisolone/]methylprednisolone[/URL] [URL=https://cubscoutpack152.org/phenytoin/]phenytoin at a discount[/URL] [URL=https://brazosportregionalfmc.org/drug/lamisil-cream/]lamisil cream on internet[/URL] [URL=https://cubscoutpack152.org/iverjohn/]iverjohn 12mg[/URL] [URL=https://inthefieldblog.com/glyburide/]buy generic glyburide using paypal[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/chloramphenicol/]lowest price on generic chloramphenicol[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/rybelsus/]rybelsus[/URL] [URL=https://rrhail.org/tadasiva/]cheapest tadasiva dosage price[/URL] [URL=https://sunlightvillage.org/bentyl/]bentyl generico costa rica[/URL] [URL=https://inthefieldblog.com/farxiga/]farxiga online kaufen empfehlung[/URL] [URL=https://fountainheadapartmentsma.com/product/propecia/]propecia[/URL] [URL=https://brazosportregionalfmc.org/pill/zinconia/]canada zinconia[/URL] [URL=https://transylvaniacare.org/pill/malegra-pro/]malegra pro[/URL] [URL=https://endmedicaldebt.com/edarbi/]edarbi buy now[/URL] [URL=https://cubscoutpack152.org/patanol/]patanol.com[/URL] [URL=https://endmedicaldebt.com/fabispray/]buy fabispray online cheap[/URL] mucosal meningococcus sulfamethoxazole information pharmacy prices for tadalafil dulera on line eriacta no prescription methylprednisolone phenytoin 100mg lamisil cream iverjohn glyburide best price usa generic chloramphenicol online chloramphenicol non prescription rybelsus semaglutide tadasiva from india bentyl price at walmart farxiga online pharmacy propecia without prescription low price zinconia malegra pro edarbi aus deutschland bestellen generic edarbi in canada patanol in usa fabispray without dr prescription usa cheap fabispray pills issues https://shilpaotc.com/sulfamethoxazole/ https://heavenlyhappyhour.com/product/tadalafil/ pharmacy prices for tadalafil https://breathejphotography.com/item/dulera/ https://thesteki.com/eriacta-for-sale/ https://racelineonline.com/methylprednisolone/ https://cubscoutpack152.org/phenytoin/ https://brazosportregionalfmc.org/drug/lamisil-cream/ https://cubscoutpack152.org/iverjohn/ https://inthefieldblog.com/glyburide/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/chloramphenicol/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/rybelsus/ https://rrhail.org/tadasiva/ https://sunlightvillage.org/bentyl/ https://inthefieldblog.com/farxiga/ https://fountainheadapartmentsma.com/product/propecia/ https://brazosportregionalfmc.org/pill/zinconia/ https://transylvaniacare.org/pill/malegra-pro/ malegra pro https://endmedicaldebt.com/edarbi/ https://cubscoutpack152.org/patanol/ generic patanol from canada https://endmedicaldebt.com/fabispray/ obliquely neurotrophic 84%.

 4. Эй, компаньон! Так счастлив видеть тебя на нашем сайте! Ну, а в случае если ты сомневаешься, для чего тебе возиться здесь, то выделяй, разберемся вкупе.

  Дело нет никаких сомнений в том, собственно что мы тут как твой самый близкий друг, всегда готовы помочь! Не важно, собственно что за приключение ты собираешься начать – будь то освоение новой темы, поиск полезных советов или просто заинтересованность к разным штукам – у нас ты посчитаешь все, собственно что надо(надобно) для вдохновения.

  Помнишь, как лучший друг всегда держит за руку и поддерживает? Итак вот, наш вебсайт – точно такой же! Мы не просто предоставляем информацию, мы создаем комьюнити, где тебе предоставляется возможность делиться своими идеями, дискуссировать важные вопросы и просто чувствовать себя как жилища.
  [url=https://diasporaconnect.md/jobs/588d49ee-aaec-11ee-94d0-901b0e9325fd]https://diasporaconnect.md/jobs/588d49ee-aaec-11ee-94d0-901b0e9325fd[/url]

  И не забывай, что мы тут для тебя 24/7! Как твой беспроигрышный приятель, мы практически постоянно рядом, дабы посодействовать тебе акклиматизироваться в этом мире познаний и возможностей.

  И не медли, приятель мой! Загляни на наш вебсайт и погрузись в увлекательное путешествие по морю свежих познаний и приключений! Мы уже ожидаем тебя тут с распростертыми объятиями!

 5. Материал фасада: Пластик Стиль: Минимализм, Модерн, Скандинавский, Современный Цвет: Белые, Черный Столешница: Кварц Цена за погонный метр: 42 848 рублей https://enli-msk.ru/privacy

  МДФ с фрезеровкой https://enli-msk.ru/we

  Материал фасада: Пластик Стиль: Евро, Минимализм, Модерн, Современный Цвет: Белые, Глянцевый, Серый Столешница: Древесина Цена за погонный метр: 62 689 рублей https://enli-msk.ru/we

  Универсальность https://enli-msk.ru/we
  Компания полностью берет на себя изготовление кухонной мебели, фасадов, ниш и встроенных шкафов https://enli-msk.ru/
  Вы можете доверить VERNO оформление пространства — компания готова закрыть Вашу потребность https://enli-msk.ru/
  Искать другие компании не понадобится https://enli-msk.ru/

  Экологичный материал без формальдегидов, безопасен для детей и аллергиков https://enli-msk.ru/privacy
  Переносит повышенную влажность, не разбухает https://enli-msk.ru/we

  Почему Вам стоит выбрать нас https://enli-msk.ru/

 6. Chronic serene [URL=https://sunsethilltreefarm.com/drug/lady-era/]lady era cheap[/URL] [URL=https://winterssolutions.com/pill/best-price-on-line-viagra/]viagra on internet[/URL] viagra [URL=https://coachchuckmartin.com/drugs/xenical/]purchase xenical[/URL] xenical without pres [URL=https://mrcpromotions.com/stromectol/]3 stromectol generic[/URL] [URL=https://rozariatrust.net/tadalafil-20-mg/]tadalafil 20 mg[/URL] [URL=https://breathejphotography.com/risperidone/]risperidone 3mg[/URL] risperidone [URL=https://plansavetravel.com/item/slip-inn/]buy slip-inn in c[/URL] [URL=https://inthefieldblog.com/dicaris-children/]dicaris children[/URL] [URL=https://endmedicaldebt.com/drugs/colcrys/]colcrys without a doctor[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/tapazole/]tapazole[/URL] [URL=https://brazosportregionalfmc.org/drug/tazorac/]no prescription tazorac[/URL] [URL=https://johncavaletto.org/item/retin-a-gel-0-1/]cheaper generic india retin a gel 0,1[/URL] walmart pharmacy and retin a gel 0,1 [URL=https://sadlerland.com/metoclopramide/]metoclopramide[/URL] [URL=https://inthefieldblog.com/professional-pack/]professional pack online uk[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/nailrox-nail-lacquer/]nailrox nail lacquer[/URL] [URL=https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/voltaren-gel/]generic voltaren gel online[/URL] [URL=https://oliveogrill.com/prednisone-20-mg/]prednisone 20 mg[/URL] [URL=https://endmedicaldebt.com/nitrostat/]nitrostat[/URL] [URL=https://breathejphotography.com/omnacortil/]where to get omnacortil cheap[/URL] [URL=https://racelineonline.com/venlafaxine/]venlafaxine 150mg[/URL] away: decide buying lady-era out of canada viagra xenical without pres stromectol c12 mg cialis risperidone 3mg slip-inn without prescription site dicaris children without prescription colcrys tapazole canadian pharmacy no prescription tazorac retin a gel 0,1 metoclopramide without pres professional pack cost of nailrox nail lacquer tablets nailrox nail lacquer voltaren gel lowest price buy prednisone buy nitrostat no prescription cheap omnacortil fast shipping omnacortil japanese venlafaxine exudation laryngospasm, https://sunsethilltreefarm.com/drug/lady-era/ https://winterssolutions.com/pill/best-price-on-line-viagra/ https://coachchuckmartin.com/drugs/xenical/ https://mrcpromotions.com/stromectol/ https://rozariatrust.net/tadalafil-20-mg/ https://breathejphotography.com/risperidone/ https://plansavetravel.com/item/slip-inn/ https://inthefieldblog.com/dicaris-children/ dicaris children https://endmedicaldebt.com/drugs/colcrys/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/tapazole/ https://brazosportregionalfmc.org/drug/tazorac/ https://johncavaletto.org/item/retin-a-gel-0-1/ https://sadlerland.com/metoclopramide/ https://inthefieldblog.com/professional-pack/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/product/nailrox-nail-lacquer/ https://fairbusinessgoodwillappraisal.com/voltaren-gel/ https://oliveogrill.com/prednisone-20-mg/ https://endmedicaldebt.com/nitrostat/ https://breathejphotography.com/omnacortil/ https://racelineonline.com/venlafaxine/ sounds are leaks.

 7. Fantastic read! 🌟 Your insights on [topic] have really opened my eyes in ways I hadn’t expected. I’ve been tracking discussions on this topic for a while, but your perspective is uniquely enlightening. The way you’ve integrated data with real-world examples is nothing short of brilliant. 🧠💫 Your ability to tell a story are outstanding, and the examples you provided were both enlightening and captivating. It’s rare to find a piece that does more than inform but also entertains, and you’ve done exactly that! I’m particularly captivated by your point about the concept. It’s given me a lot to think about and has sparked a curiosity I’m anxious to explore further. Keep up the fantastic work! I can’t wait to see what topic you explore next. Your blog is a beacon of knowledge and inspiration. 🚀📚

  https://slotisland.xyz/

 8. PBN sites
  We shall create a web of privately-owned blog network sites!

  Advantages of our PBN network:

  We carry out everything so GOOGLE doesn’t understand THAT THIS IS A privately-owned blog network!!!

  1- We purchase domains from different registrars

  2- The primary site is hosted on a virtual private server (Virtual Private Server is rapid hosting)

  3- Additional sites are on separate hostings

  4- We attribute a individual Google ID to each site with verification in Search Console.

  5- We develop websites on WP, we don’t utilize plugins with aided by which malware penetrate and through which pages on your websites are created.

  6- We refrain from repeat templates and utilise only individual text and pictures

  We refrain from work with website design; the client, if desired, can then edit the websites to suit his wishes

 9. Rolex watches
  Understanding COSC Certification and Its Importance in Horology
  COSC Accreditation and its Rigorous Standards
  Controle Officiel Suisse des Chronometres, or the Controle Officiel Suisse des Chronometres, is the authorized Swiss testing agency that attests to the precision and accuracy of timepieces. COSC validation is a symbol of quality craftsmanship and dependability in chronometry. Not all timepiece brands pursue COSC validation, such as Hublot, which instead sticks to its own stringent criteria with movements like the UNICO, reaching comparable accuracy.

  The Art of Exact Chronometry
  The core system of a mechanized watch involves the spring, which delivers power as it unwinds. This mechanism, however, can be prone to environmental elements that may influence its accuracy. COSC-accredited movements undergo strict testing—over fifteen days in various circumstances (five positions, 3 temperatures)—to ensure their resilience and dependability. The tests evaluate:

  Typical daily rate precision between -4 and +6 secs.
  Mean variation, maximum variation levels, and impacts of thermal changes.
  Why COSC Validation Matters
  For timepiece fans and connoisseurs, a COSC-certified timepiece isn’t just a piece of tech but a proof to lasting excellence and accuracy. It symbolizes a timepiece that:

  Provides excellent dependability and accuracy.
  Offers confidence of quality across the entire design of the timepiece.
  Is likely to maintain its value more effectively, making it a sound choice.
  Well-known Chronometer Manufacturers
  Several renowned brands prioritize COSC accreditation for their watches, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, presents collections like the Record and Soul, which feature COSC-certified mechanisms equipped with cutting-edge substances like silicone equilibrium suspensions to improve durability and efficiency.

  Historical Context and the Evolution of Timepieces
  The concept of the chronometer dates back to the need for accurate chronometry for navigational at sea, emphasized by John Harrison’s work in the eighteenth century. Since the official establishment of Controle Officiel Suisse des Chronometres in 1973, the accreditation has become a benchmark for evaluating the precision of high-end timepieces, sustaining a tradition of superiority in horology.

  Conclusion
  Owning a COSC-validated timepiece is more than an aesthetic choice; it’s a dedication to excellence and precision. For those valuing accuracy above all, the COSC accreditation provides tranquility of mind, ensuring that each validated watch will function dependably under various conditions. Whether for personal contentment or as an investment, COSC-accredited watches stand out in the world of horology, carrying on a legacy of precise timekeeping.

 10. Son Dönemin En Büyük Beğenilen Bahis Platformu: Casibom

  Bahis oyunlarını sevenlerin artık duymuş olduğu Casibom, nihai dönemde adından sıkça söz ettiren bir bahis ve kumarhane sitesi haline geldi. Türkiye’nin en başarılı kumarhane sitelerinden biri olarak tanınan Casibom’un haftalık bazda olarak değişen giriş adresi, alanında oldukça yenilikçi olmasına rağmen güvenilir ve kazanç sağlayan bir platform olarak tanınıyor.

  Casibom, yakın rekabeti olanları geride bırakarak uzun soluklu bahis web sitelerinin geride bırakmayı başarıyor. Bu sektörde uzun soluklu olmak önemlidir olsa da, oyuncularla iletişimde bulunmak ve onlara temasa geçmek da benzer kadar önemlidir. Bu durumda, Casibom’un her saat hizmet veren gerçek zamanlı destek ekibi ile rahatça iletişime temas kurulabilir olması büyük önem taşıyan bir avantaj sunuyor.

  Süratle artan oyuncu kitlesi ile dikkat çekici olan Casibom’un arka planında başarılı faktörleri arasında, yalnızca kumarhane ve canlı olarak casino oyunlarına sınırlı olmayan geniş bir hizmetler yelpazesi bulunuyor. Atletizm bahislerinde sunduğu kapsamlı alternatifler ve yüksek oranlar, oyuncuları çekmeyi başarılı oluyor.

  Ayrıca, hem spor bahisleri hem de bahis oyunlar katılımcılara yönelik sunulan yüksek yüzdeli avantajlı promosyonlar da dikkat çekici. Bu nedenle, Casibom çabucak piyasada iyi bir pazarlama başarısı elde ediyor ve büyük bir katılımcı kitlesi kazanıyor.

  Casibom’un kazanç sağlayan promosyonları ve ünlülüğü ile birlikte, web sitesine üyelik nasıl sağlanır sorusuna da atıfta bulunmak gereklidir. Casibom’a hareketli cihazlarınızdan, PC’lerinizden veya tabletlerinizden internet tarayıcı üzerinden rahatça ulaşılabilir. Ayrıca, web sitesinin mobil cihazlarla uyumlu olması da önemli bir fayda getiriyor, çünkü artık hemen hemen herkesin bir akıllı telefonu var ve bu cihazlar üzerinden hızlıca giriş sağlanabiliyor.

  Taşınabilir tabletlerinizle bile yolda canlı iddialar alabilir ve maçları canlı olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca, Casibom’un mobil uyumlu olması, memleketimizde casino ve oyun gibi yerlerin kanuni olarak kapatılmasıyla birlikte bu tür platformlara erişimin önemli bir yolunu oluşturuyor.

  Casibom’un itimat edilir bir kumarhane platformu olması da önemlidir bir avantaj getiriyor. Ruhsatlı bir platform olan Casibom, duraksız bir şekilde eğlence ve kazanç sağlama imkanı getirir.

  Casibom’a kullanıcı olmak da son derece kolaydır. Herhangi bir belge koşulu olmadan ve ücret ödemeden siteye kolayca abone olabilirsiniz. Ayrıca, platform üzerinde para yatırma ve çekme işlemleri için de çok sayıda farklı yöntem bulunmaktadır ve herhangi bir kesim ücreti alınmamaktadır.

  Ancak, Casibom’un güncel giriş adresini takip etmek de önemlidir. Çünkü canlı şans ve casino platformlar popüler olduğu için sahte web siteleri ve dolandırıcılar da belirmektedir. Bu nedenle, Casibom’un sosyal medya hesaplarını ve güncel giriş adresini düzenli aralıklarla kontrol etmek önemlidir.

  Sonuç, Casibom hem itimat edilir hem de kazanç sağlayan bir kumarhane web sitesi olarak ilgi çekiyor. Yüksek bonusları, geniş oyun alternatifleri ve kullanıcı dostu mobil uygulaması ile Casibom, kumarhane hayranları için mükemmel bir platform getiriyor.

 11. Son Dönemsel En Gözde Casino Sitesi: Casibom

  Kumarhane oyunlarını sevenlerin artık duymuş olduğu Casibom, nihai dönemde adından çoğunlukla söz ettiren bir bahis ve casino platformu haline geldi. Ülkemizdeki en başarılı casino platformlardan biri olarak tanınan Casibom’un haftalık olarak değişen erişim adresi, piyasada oldukça yeni olmasına rağmen emin ve kar getiren bir platform olarak öne çıkıyor.

  Casibom, rakiplerini geride bırakıp köklü kumarhane sitelerinin geride bırakmayı başarmayı sürdürüyor. Bu sektörde köklü olmak önemlidir olsa da, oyuncularla iletişim kurmak ve onlara temasa geçmek da benzer miktar değerli. Bu noktada, Casibom’un her saat yardım veren canlı olarak destek ekibi ile kolayca iletişime geçilebilir olması önemli bir fayda sunuyor.

  Hızlıca genişleyen katılımcı kitlesi ile dikkat çekici Casibom’un arka planında başarım faktörleri arasında, sadece kumarhane ve gerçek zamanlı casino oyunlarıyla sınırlı olmayan kapsamlı bir hizmetler yelpazesi bulunuyor. Spor bahislerinde sunduğu geniş seçenekler ve yüksek oranlar, katılımcıları cezbetmeyi başarılı oluyor.

  Ayrıca, hem sporcular bahisleri hem de kumarhane oyunlar katılımcılara yönlendirilen sunulan yüksek yüzdeli avantajlı bonuslar da dikkat çekiyor. Bu nedenle, Casibom çabucak sektörde iyi bir reklam başarısı elde ediyor ve önemli bir oyuncu kitlesi kazanıyor.

  Casibom’un kazandıran bonusları ve tanınırlığı ile birlikte, siteye abonelik hangi yollarla sağlanır sorusuna da bahsetmek elzemdir. Casibom’a hareketli cihazlarınızdan, PC’lerinizden veya tabletlerinizden tarayıcı üzerinden kolayca erişilebilir. Ayrıca, platformun mobil cihazlarla uyumlu olması da önemli bir avantaj getiriyor, çünkü şimdi hemen hemen herkesin bir cep telefonu var ve bu telefonlar üzerinden hızlıca erişim sağlanabiliyor.

  Taşınabilir cihazlarınızla bile yolda gerçek zamanlı iddialar alabilir ve müsabakaları canlı olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca, Casibom’un mobil uyumlu olması, ülkemizde kumarhane ve casino gibi yerlerin kanuni olarak kapatılmasıyla birlikte bu tür platformlara erişimin önemli bir yolunu oluşturuyor.

  Casibom’un güvenilir bir bahis sitesi olması da gereklidir bir artı sunuyor. Ruhsatlı bir platform olan Casibom, sürekli bir şekilde eğlence ve kar sağlama imkanı sunar.

  Casibom’a kullanıcı olmak da son derece basittir. Herhangi bir belge gereksinimi olmadan ve ücret ödemeden siteye kolayca üye olabilirsiniz. Ayrıca, site üzerinde para yatırma ve çekme işlemleri için de birçok farklı yöntem bulunmaktadır ve herhangi bir kesim ücreti isteseniz de alınmaz.

  Ancak, Casibom’un güncel giriş adresini izlemek de gereklidir. Çünkü canlı şans ve casino platformlar popüler olduğu için sahte siteler ve dolandırıcılar da belirmektedir. Bu nedenle, Casibom’un sosyal medya hesaplarını ve güncel giriş adresini düzenli olarak kontrol etmek gereklidir.

  Sonuç, Casibom hem emin hem de kazandıran bir kumarhane sitesi olarak ilgi çekici. Yüksek ödülleri, kapsamlı oyun seçenekleri ve kullanıcı dostu mobil uygulaması ile Casibom, kumarhane sevenler için mükemmel bir platform getiriyor.

 12. chronometer watches
  Understanding COSC Certification and Its Importance in Watchmaking
  COSC Certification and its Demanding Standards
  COSC, or the Official Swiss Chronometer Testing Agency, is the official Switzerland testing agency that attests to the accuracy and accuracy of timepieces. COSC validation is a mark of superior craftsmanship and trustworthiness in timekeeping. Not all watch brands seek COSC validation, such as Hublot, which instead adheres to its proprietary demanding standards with mechanisms like the UNICO, reaching similar precision.

  The Science of Exact Chronometry
  The central system of a mechanical watch involves the mainspring, which supplies power as it unwinds. This system, however, can be prone to external factors that may affect its precision. COSC-validated mechanisms undergo strict testing—over fifteen days in various conditions (five positions, 3 temperatures)—to ensure their resilience and reliability. The tests assess:

  Mean daily rate precision between -4 and +6 seconds.
  Mean variation, peak variation levels, and effects of thermal changes.
  Why COSC Certification Matters
  For timepiece fans and connoisseurs, a COSC-certified timepiece isn’t just a item of technology but a proof to lasting quality and accuracy. It represents a timepiece that:

  Offers exceptional dependability and accuracy.
  Ensures confidence of quality across the entire construction of the timepiece.
  Is likely to hold its value more effectively, making it a sound choice.
  Famous Timepiece Manufacturers
  Several famous manufacturers prioritize COSC accreditation for their timepieces, including Rolex, Omega, Breitling, and Longines, among others. Longines, for instance, offers collections like the Archive and Soul, which highlight COSC-validated mechanisms equipped with advanced substances like silicone balance springs to enhance durability and efficiency.

  Historical Context and the Development of Timepieces
  The concept of the chronometer dates back to the need for accurate chronometry for navigation at sea, emphasized by John Harrison’s work in the eighteenth century. Since the official establishment of COSC in 1973, the accreditation has become a standard for assessing the accuracy of high-end timepieces, maintaining a tradition of superiority in watchmaking.

  Conclusion
  Owning a COSC-certified watch is more than an aesthetic choice; it’s a commitment to excellence and precision. For those appreciating precision above all, the COSC certification provides tranquility of thoughts, ensuring that each validated timepiece will operate reliably under various conditions. Whether for personal satisfaction or as an investment decision, COSC-certified timepieces stand out in the world of horology, maintaining on a tradition of precise timekeeping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *