Hoe werkt dat; het moderne geavanceerd zoeken in Dynamics 365 CE.

Door Dynamic Hands op

Het zoeken naar en vervolgens handelen naar informatie in modelgestuurde apps, kan twee vormen aannemen: zoeken naar specifieke records en het verkennen van een tabel naar records die voldoen aan een specifiek criterium: Geavanceerd zoeken. Microsoft heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de moderne geavanceerde zoekfunctie, die niet alleen de oude ervaring vervangt, maar ook nieuwe verbeteringen toevoegt aan weergavepersonalisatie om je te helpen productiever te zijn.

Verken gegevens via geavanceerde filters op elke tabel (entiteit) in de app

Stap voor stap

Met behulp van de algemene zoekbalk in de bovenste balk, kunt je nu elke tabel in de app kiezen om gestructureerd te gaan zoeken.

Door een tabel te kiezen, navigeer je naar de rasterpagina.

Nu zijn de filter opties direct beschikbaar om mee te werken.

Nadat je de filters hebt toegepast, verschijnt de weergave. Deze wordt gemarkeerd met een sterretje, om je te laten weten, dat dit de lijst is, die je zojuist hebt gemaakt.

Wanneer je de filters wilt aanpassen, klik dan op de Edit filters knop om terug te keren naar het Advanced filter scherm.

Met de Edit Columns knop, kun je bepalen welke kolommen je in je weergave wenst te zien en in welke volgorde.

Je ziet de kolommen die al in de weergave staan. Klik op de Add columns knop om meer kolommen te kiezen en toe te voegen.

Voeg de gewenste kolommen toe en klik op de Close knop. Eenmaal terug in het scherm Edit columns, vergeet dan niet om op de knop Apply te klikken.

Let op dat je hier “All” selecteert, anders mis je mogelijk kolommen.

Verbeteringen in de weergaveselector, waarmee je eenvoudig weergaven kunt maken en vinden

Nadat je de filters hebt bewerkt en de juiste kolommen in de weergave hebt opgenomen, kun je in de weergavekiezer de opties vinden om een persoonlijke weergave te maken, samen met andere opties om de weergavelijst te beheren.

Naarmate je meer weergaven maakt, kunt je deze gemakkelijk doorbladeren in de weergavekiezer, met persoonlijke weergaven die zijn gekenmerkt met een pictogram. Je kunt ook op naam naar een weergave zoeken, zodat je beter kunt navigeren tussen verschillende gegevens.

Personalisatie-opties om de meest relevante weergaven te zien

Als je in de loop van de tijd veel persoonlijke weergaven hebt gemaakt, kan het moeilijk zijn om snel de juiste weergave te vinden. Met twee nieuwe personalisatie-opties die beschikbaar zijn met moderne geavanceerde zoekfunctie, kunt je de weergavelijst je eigen maken, zodat de meest relevante weergaven gemakkelijk toegankelijk zijn.

Een weergave verbergen in de weergavelijst

Je kunt een of meer weergaven in de weergavelijst verbergen, om ervoor te zorgen, dat alleen de meest relevante weergaven in de weergavekiezer worden weergegeven. Weergaven zijn alleen voor jou verborgen op alle apparaten voor die tabel in de omgeving.

De volgorde van weergaven wijzigen

Je kunt de lijst met weergaven in een van de drie vooraf ingestelde volgorden laten verschijnen. Als je tabellen hebt, waarin je liever systeemweergaven gebruikt dan persoonlijke weergaven, kun je de volgorde van weergaven in de weergavekiezer op alle apparaten voor die tabel in de omgeving wijzigen.

Beheer opties bekijken om samen te werken met weergaven

Je kunt ook samenwerken met je teamleden door persoonlijke weergaven te delen, net zoals je elk ander record zou delen.

Mocht je naar aanleiding van deze uitleg vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Reacties op “Hoe werkt dat; het moderne geavanceerd zoeken in Dynamics 365 CE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *