Het belang van teams!

Door Gerben Kessen op

Nee, dit gaat niet over Microsoft Teams…

Er is sprake van een doorbraak: werkgevers en vakbonden bereiken een akkoord over thuiswerken. Is dat positief nieuws? Want er kleven ook nadelen aan teveel online samenwerken, zoals gezondheidsklachten en vereenzaming. ‘Het ergste is dat we het vertrouwen in elkaar verliezen, als we elkaar alleen maar online ontmoeten.’, las ik in dit artikel van RTL Nieuws. Dat kan wat mij betreft niet de bedoeling zijn…

Het belang van teamdagen

Vertrouwen behoort tot de kernwaardes van DynamicHands. Het is een belangrijk fundament voor goed ondernemerschap vinden wij. Daarom doe ik een oproep aan andere werkgevers, die vertrouwen ook belangrijk vinden, om vaker het belang van echte team bijeenkomsten te onderkennen; kom met medewerkers bij elkaar! Minimaal elke eerste werkdag van de maand, ontmoeten we elkaar live. Er wordt altijd naar uitgekeken. Tijdens deze teamdag wisselen we kennis uit, worden ervaringen gedeeld in de vorm van presentaties en voeren we open en eerlijke discussies met elkaar. Regelmatig sluiten we af met een etentje of leuk team uitje. Van alleen maar online naar een scherm kijken met een camera op je gezicht, word je als mens niet gelukkig en bovendien valt non-verbale communicatie, lichaamstaal, niet of nauwelijks op te merken.

Bij ons blijft het aan de medewerkers zelf, waar ze hun werk doen. Alle werkzaamheden kunnen overal vandaan, met een goede internetverbinding, gedaan worden. Naast de vaste teamdagen, is een prikkel om elkaar ook regelmatig in real life te zien goed.

Samenwerken optimaliseren

Een andere kernwaarde is ‘optimaliseren’, waarbij we altijd op zoek zijn naar verbeterpunten. Laten we daarom vooral in gesprek blijven, hoe klant/leverancier relaties gewenst zijn. Dat is voor ieder bedrijf immers verschillend, maar gemeenschappelijk is, dat je op die manier wel een goed team smeedt. Als onze DynamicHands specialisten bijvoorbeeld de afgelopen periode vooral online, vanaf hun thuiswerkplek, met je hebben samengewerkt, dan zou het best wel eens kunnen zijn, dat je hen nu liever wat vaker over de drempel zou zien stappen. Dat doen we met plezier.

Mijn conclusie

Fijn dat er oplossingen als Microsoft Teams zijn, maar het is ook tijd om aandacht te vragen voor echte menselijke ontmoetingen, verhelderende wandelganggesprekken, oprechte interesse, verdieping en samen lekker een bakkie doen…

Veel teamspirit toegewenst!

Gerben Kessen – Tel: 06-54986893 – E-mail: gerben.kessen@dynamichands.nl

Reactie op “Het belang van teams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *