Geen regels bij DynamicHands

Door Gerben Kessen op

Oké je zou kunnen redeneren dat we slechts één regel hebben; de regel dat we geen regels hebben. Huh??? Hoor ik je denken. Toch is het zo dat je zonder regels uitstekend kunt functioneren. Sterker nog, ik adviseer het ook aan andere ondernemers. Creativiteit gedijt namelijk beter in vrijheid en daardoor ontstaan mooie dingen. Waarom we nog meer zonder regels beter functioneren? Dat is heel eenvoudig uit te leggen:

Onze medewerkers zijn professionals

Als je er goed over nadenkt hebben professionals geen regels nodig. Natuurlijk zijn er wel wat basis zaken, zoals het vastleggen en overeenkomen van gewerkte uren, maar regels hebben we bij ons verbannen. Ik zal het uitleggen, want het heeft wat mij betreft gewoon met twee grote V’s te maken; Verantwoordelijkheid en Vertrouwen.

Zelf verantwoordelijk zijn voor wat je doet

Als ik moet gaan vastleggen dat een medewerker met de auto van de zaak in het weekend niet Uber chauffeur mag gaan spelen dan ben ik een kleuterschool aan het managen. Je kunt zelf bedenken dat dit niet zo professioneel is. Bij veel bedrijven moet je naar ‘je baas’ om een vakantiedag op te nemen.

Die vraag wil ik niet horen. Iedereen kan zelf bepalen of er collega’s zijn die tijdelijk kunnen waarnemen. Bovendien schept dat een extra onderlinge band. Ik zie vanzelf wel dat er iemand anders op het project gezet is. Maar er zijn meer voorbeelden.

Verantwoordelijk voor wat je nodig hebt

Heb je voor je thuiswerkplek een monitor nodig? Stuur me dan de link van Coolblue, want ik vertrouw erop dat je professioneel genoeg bent om te bepalen dat die je productiviteit vergroot. Ik  vertrouw erop dat je goed om gaat met bedrijfsmiddelen. Tekenen van een leenovereenkomst voor deze monitor of je Laptop? Hou op, dat zie ik als wantrouwen.

Bepaal zelf wanneer

Standaard werktijden? Ik dacht het niet. Je heb een contract van een aantal uur, kom dat na en zoek zelf uit, natuurlijk in overleg met de klant en je collega’s, wanneer je die uren maakt. Ieder mens presteert namelijk beter op bepaalde uren. De een heeft een ochtendritme, de ander een avondritme. Daarom is ons kantoor ook 24/7 toegankelijk en ben je altijd welkom, als de klant je op locatie verwacht dan neem ik aan dat je dat zelf afspreekt.

Ook zin om in ons team te komen?

We zijn altijd op zoek naar betrouwbare dynamische handen met verantwoordelijkheidsgevoel, passie en teamspirit.

Gerben Kessen
DynamicHands

Reactie op “Geen regels bij DynamicHands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *