2022 Release Wave 1: Power Platform en Dynamics 365 updates

Door Dynamic Hands op

De 2022 Release Wave 1 wordt vanaf 1 april 2022 automatisch uitgerold naar productie- en niet-productiecloudomgevingen, de regionale cloudimplementaties beginnen op 2 april. Voor Europa zal dit uitgevoerd worden vanaf vrijdag 15 april t/m zondag 17 april. Dit zal verder gaan met volgende updates gedurende de releaseperiode tot september 2022.

Een greep uit de nieuwe functionaliteiten

Moderne manier voor geavanceerd zoeken

Microsoft bereidt zich voor om het verouderde geavanceerd zoeken te vervangen en met de komende release introduceert Microsoft een moderne geavanceerde zoekervaring met een nieuwe weergavebeheerervaring. Enkele kenmerken van deze nieuwe zoekervaring zijn:

  • Een geavanceerd zoekingangspunt via de globale Dataverse-zoekbalk;
  • Een verbeterde selector, waarmee gebruikers naar een weergave kunnen zoeken;
  • Eenvoudigere personalisatie van weergaven, inclusief opties om weergaven op alle apparaten te verbergen en opnieuw te ordenen.

Uitgebreide informatie is hier te vinden.

Nieuwe activiteiten dropdown laat alleen relevante activiteiten zien

De nieuwe dropdown van activiteiten toont alleen die activiteiten, die gerelateerd zijn aan de app, die je op dat moment gebruikt. Activiteiten die niet in de app-metadata zijn opgenomen, worden standaard verborgen. Dit geeft meer overzicht.

In-App Notificaties

In-App notificaties kunnen worden gebruikt als als alternatief voor e-mailwaarschuwingen en pushmeldingen. Het verschil tussen deze is, dat pushmeldingen alleen naar mobiele apparaten worden verzonden en daarom niet zichtbaar zijn voor gebruikers die de applicatie via een browser openen. Met deze nieuwe meldingsfunctie in de app, kun je meldingen maken die in de browser worden weergegeven. Echter heeft Microsoft nog geen releasedatum aangekondigd voor wanneer de functie algemeen beschikbaar zal zijn voor gebruikers over de hele wereld. Wil je wel vast meer informatie hierover lezen, dan kan dat hier.

Teams meetings maken en deelnemen vanuit afspraken

Via het afspraken formulier (of vanuit de tijdlijn) in Dynamics, kun je rechtstreeks deelnemen aan een Teams-meeting. Dit zal veel tijd besparen, omdat je binnen Dynamics kunt blijven. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om een Teams-meeting toe te voegen aan een afspraak.  Deze functionaliteit kan in- of uitgeschakeld worden in de omgevingsinstellingen in het Power Platform-beheercentrum.

Rich-text-editor nu ook op afspraak beschrijving

Er zijn al een paar entiteiten waarin de rich-text-editor is ingeschakeld, zoals de hoofdtekst van e-mails en notities, maar nu zal het beschrijvingsveld van afspraken in Dynamics 365 ook gebruik maken van deze functie. Dit besturingselement voor rich-text-editor wordt ondersteund voor alle modelgestuurde apps en wordt de standaardeditor voor afspraken en e-mails.

Co-presence in records

Vanaf september 2022 zal de mogelijkheid worden toegevoegd, om op een record te zien, welke collega’s er op dat moment aan dat record werken (inclusief hun huidige online status), zodat je hier als gebruiker op in kunt springen en bijvoorbeeld communicatie kunt starten. In eerste instantie zal deze functie alleen beschikbaar voor de entiteiten Account, Case, Verkoopkans en Contactpersoon.

Reactie op “2022 Release Wave 1: Power Platform en Dynamics 365 updates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *