2022 Release Wave 1: Power Platform en Dynamics 365 Deprecations

Door Dynamic Hands op

Belangrijke wijzigingen (afschaffingen) die eraan komen in Power Apps en Power Automate (Power Platform)

Afschaffing van Gegevensexportservice

Met ingang van november 2021 is de Data Export Service (DES) afgeschaft en per november 2022 is het einde van de levenscyclus bereikt en wordt dit niet meer ondersteund. De DES is een add-on-functie die beschikbaar is via Microsoft AppSource en biedt de mogelijkheid om gegevens van Microsoft Dataverse te repliceren naar een Azure SQL-store in een Azure-abonnement. Het alternatief is om over te stappen op Azure Synapse Link for Dataverse, een opvolger van Data Export Service. Klik hier voor meer informatie.

Afschaffing ondersteuning Internet Explorer 11 voor Dynamics 365 en Microsoft Power Platform

Met releasewave 2 van 2022, wordt Internet Explorer 11 daadwerkerlijk geblokkeerd en is de overstap nodig naar een moderne browser, zoals Microsoft Edge of Chrome.

Tot aan de blokkade van Internet Explorer in de 2022 Wave 2-release krijgen gebruikers die modelgestuurde apps gebruiken in Internet Explorer boven aan de app een foutmelding te zien:
“Internet Explorer-ondersteuning is beëindigd en wordt geblokkeerd met de releasewave 1 van 2022. Stap over naar Microsoft Edge of een andere moderne browser.”

Na de 2022 Wave 2-release worden gebruikers die modelgestuurde apps openen in Internet Explorer geblokkeerd en krijgen deze het volgende bericht te zien: “Internet Explorer-ondersteuning is beëindigd en is nu geblokkeerd. Stap over naar Microsoft Edge of een andere moderne browser.”

Ondersteuning voor het weergeven en beheren van toepassingsgebruikers in een verouderde webclient wordt afgeschaft

Met ingang van februari 2022 is de lijst met “Toepassingsgebruikers” niet beschikbaar onder Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Gebruikers. U kunt het Power Platform-beheercentrum gebruiken om toepassingsgebruikers weer te geven en te beheren.

Reactie op “2022 Release Wave 1: Power Platform en Dynamics 365 Deprecations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *